Katarina Mannheimer Ahlström, Ph D

 

Som samtalsterapeut, Resanterapeut, hypnosterapeut, coach, föreläsare och kursledare kan jag hjälpa dig läka, utvecklas och att hitta din sanna kraft, glädje och potential. 

Terapi

Efter nästan 25 år i den akademiska världen, först som student, sedan som forskare och universitetslektor på Stockholms universitet, sadlade jag om och påbörjade det arbete jag i dag så innerligt brinner för: Att medverka till en högre medvetenhet och psykisk hälsa. Genom läkning av trauman och blockeringar, inre sår och missuppfattningar, mönster och annat som kan ligga i vägen kan du hitta tillbaka till din livsglädje och ditt genuina jag. Boka en terapiform som passar dig här.

Föreläsningar

Jag har lång erfarenhet som föreläsare inom ramen för psykologi, personlig utveckling och medvetandeutveckling både i Sverige och internationellt. I nästan ett decennium undervisade jag b la i psykologi på Stockholms universitet. I dag föreläser jag kring ego, personlighetstyper, compassion, medmänsklighet och självkännedom. Jag har även föreläst mycket kring sorg, trauma och personlighetsproblematik. Numera erbjuder jag även inspirationsföreläsningar kring självledarskap och nycklar till läkning, hälsa och självkärlek, främst baserat på min personliga resa med bröstcancer under våren och sommaren 2020. Mina två böcker; Dit hjärtat längtar. En bok om att utveckla sitt medvetande (2014, 2018) och min senaste bok Jag ska klara det här. Om att leda sig själv med kärlek genom sjukdom” (2022) ligger ofta till grund för mina föreläsningar. Jag skräddarsyr även gärna föreläsningar till just era behov. Välkommen att boka mig som föreläsare! 

Kurser, workshops och retreater

Under mina kurser och retreater får du möjlighet att göra en riktig djupdykning i dig själv. Via undervisning, yoga, hypnosmeditationer och andra verktyg får du möjlighet att läka blockeringar och släppa missuppfattningar om dig själv och livet. Sådant som kanske håller dig tillbaka från att leva livet fullt ut och stå i din lyskraft som ditt autentiska jag.

Mina retreater och kurser äger ofta rum på magiska platser där yoga, kost och en vacker atmosfär bidrar till att förhöja upplevelsen och hjälpa till i läkningen. Information om kurser och retreater samt anmälan hittar du här.

Kontakt & bokning:

katarina@mannheimerahlstrom.com

+46 707 231 155

Podcasts

Lyssna gärna på podcasts jag medverkat i:
Närvaropodden
Attraktionslagen 2.0
Drivkraftens podcast – Att leda sig själv med kärlek genom sjukdom
Drivkraftens podcast – Dit hjärtat längtar

Katarina Mannheimer Ahlström är en otroligt bra föreläsare med så bred livserfarenhet. Hon berör på djupet. 
—Maria

Fantastisk föreläsare och människa. En helt magisk person. Visdom, kunskap och ödmjukhet är vad jag tänker på med henne.
—Caisa

Katarina är i världsklass.
—Peter

Utbildningar

1987 Filosofie Kanditatexamen Social Sciences, Stockholms universitet
1993 Master of Science, Portland State University, USA
2001 Ph D Kliniskt Socialt Arbete från University of Chicago, USA
2004 Certifierad i Sorgbearbetning, Institutet för Sorgbearbetning
2007 Diplomerad Psykodynamisk Samtalsterapeut, Studiefrämjandet
2010 Ackrediterad Resanterapeut, thejourney.com
2011 Diplomerad Hypnosterapeut, CHP (Centrum för Hypnos och Psykoterapi, Stockholm)
2022 Certifierad Kundalini- Yoga instruktör, the RAMA Institute, Mallorca

 

Arbete och verksamheter

2002–2009 Universitetslektor Socialhögskolan, Stockholms Universitet

2007–2018 Samtalsterapeut, Resanterapeut och Hypnosterapeut på
Hälsoporten Behandlingscentrum, Stockholm (började driva min terapeutiska verksamhet vid sidan om jobbet som universitetslektor)

 

2010 Var med och grundade Eva Ahlströms Stiftelse, styrelseledamot 2010–2013, Eva Ahlströms Stiftelse är en humanitär organisation som stödjer kvinnor och barn genom samarbete med etablerade NGO’s, däribland UNICEF.
Se www.evaahlstromsstiftelse.fi

2017 Föreläsare, kursledare, terapeut yogainstruktör och coach på The Academy of Compassion (fd Academy Compassion).

2022 Terapeut med terapimottagning på Lidingö, för fysiska eller digitala sessioner